Skip to Main Content
Jouw oogmeting van dichtbij bekeken
De beste manier om te zorgen dat jouw ogen happy zijn

We adviseren om jouw ogen elke twee jaar te laten controleren. Dit geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen van 10 jaar of ouder. Zo kunnen we vervelende problemen als onscherp zien op tijd verhelpen. Bij ons is een oogmeting altijd gratis en zonder verplichtingen. Vrijheid, blijheid!

Enkele dingen waaraan je moet denken als je langskomt:

Als je een bril draagt
Breng je huidige bril mee naar jouw afspraak.

Als je contactlenzen draagt
Breng je bril en contactlenzen mee. Als je je lenzen in hebt, neem dan ook je lenshouder en vloeistof mee, want je moet je lenzen uitdoen voor de oogmeting.

Wat is een oogmeting?

Voordat de oogmeting plaatsvindt, doen we een voormeting. De afspraak voor een oogmeting bestaat dus uit de volgende onderdelen:

  1. Voormeting

  2. Oogmeting

Wat gebeurt er bij een voormeting?
Met behulp van een apparaat, de autorefractor, doen we de eerste objectieve oogmeting. Dit noemen we de voormeting. Hiermee krijgen we inzicht in jouw gezichtsvermogen.

Een van de medewerkers van Specsavers begeleidt jou hierbij. Je neemt plaats aan tafel en kijkt door de autorefractor. Deze geeft snel een indicatie van jouw sterkte.

Wat gebeurt er bij een oogmeting?
Na de objectieve meting doen we een subjectieve meting. Een gediplomeerd opticien zal jouw persoonlijke situatie met jou bespreken.

Hoe is jouw gezondheid? Hoe ziet jouw levensstijl eruit? Waarvoor heb je de bril of lenzen nodig? Dit is belangrijke informatie die de opticien moet weten om jou een gepast advies te kunnen geven.

Tijdens de oogmeting wordt bepaald of je verziend bent (objecten dichtbij zijn onscherp), bijziend (objecten van ver zijn onscherp) of dat je astigmatisme hebt (troebel zicht als je naar voorwerpen om je heen of verder weg kijkt). Het doel is om een optimale sterkte te bepalen, waardoor je met behulp van een bril of contactlenzen comfortabel kunt zien.

We vragen jou om door het meetinstrument te kijken en de letters op het testscherm af te lezen. Eerst wordt jouw ene oog gemeten, dan jouw andere oog en daarna beide ogen. Tot slot bespreekt de opticien de meetresultaten met jou en bepaalt deze samen met jou wat de beste oplossing is. Een oogmeting duurt meestal zo’n 10 minuten.

Maak een afspraak
Maak een afspraak

We helpen je de beste optie te vinden die past bij jou en jouw levensstijl.

Vind een winkel
Brillen voor jouw gezichtsvorm
Brillen voor jouw gezichtsvorm
Ontdek welke stijlen het best passen bij jouw gezichtsvorm met onze handige gids.
Lees verder
Ontdek jouw nieuwe look
Ontdek jouw nieuwe look

Bekijk onze boeiende collectie brillen.

kijk eens